Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Σαραγλί!!


Σαραγλί!! Νηστίσιμο γλυκό για τη Σαρακοστή!!


ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πήρα ένα πακέτο φύλλα Βηρυτού του Κανάκη των 450 γρ.
Σε ένα μπολ έχω καρύδια χοντροκομμένα με λίγο κανέλα κ γαρύφαλλο απλώνω δυο φύλα τα ραντίζω με λίγο καλαμποκέλαιο.
Βάζω καρύδια το τυλιγω με ένα ξύλινο πλαστη και το σουρωώω.
Το έχω βάλει στο πυρέξ και έχω ραντίσει από πάνω με λίγο λαδάκι για όλα τα φύλλα έχω βάλει ένα ποτήρι του νερού όχι πολύ γεμάτο.



Το έψησα στους 170 βαθμούς αντίσταση έως ότου ροδίσει.
Έχω βράσει το σιρόπι δύο ποτήρια ζάχαρη και τρια νερό δύο βανίλιες λίγες σταγόνες λεμόνι κ σιροπιασα καυτό το σιρόπι και χλιαρό το γλυκό.


Εκτέλεση φωτό από Κατερινα Μαδικα-Οι χρυσοχέρες-ηδες