Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Τυροσκορδόψωμο με μοτσαρέλα και βασιλικό!!


Τυροσκορδόψωμο με μοτσαρέλα και βασιλικό!!

Υλικά
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 μάγια φακελάκι
1 κ.γ.ζαχαρη
1κ.γ.αλατι
2 κ.σ λάδι
2.5 φλ.περιπου αλέυρι γ.ο.χ

50 γρ τριμμένο τυρί Γκούντα
200 γρ μοτσαρελα
2-3 φιλαράκια βασιλικού
3 σκ σκόρδο
Λίγη σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάζω το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη ανακατέυω καλά να διαλυθεί καλά και αφήνω 10 λεπτά μα ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Μετά προσθέτω το λάδι το αλάτι και το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω μισή ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Αλείφω με λάδι ένα ταψάκι 32 εκ και απλώνω το ζυμαράκι μου αλείφω με λίγη σάλτσα ντομάτας τον βασιλικό ψιλοκομμένο το σκόρδο που το έχω πολτοποιήσει την γκούντα και την μοτσαρέλα που την έχω κόψει σε κομμάτια.
Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν ωραίο χρώμα. Καλή επιτυχία!

Συνταγή από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ