Κοτόπιτα με σφολιάτα πεντανόστιμη !!!!
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη με λίγες παραλλαγές..
Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1 στήθος κοτόπουλου
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε λεπτές φέτες
1 μικρή κρέμα γάλακτος 200ml
300 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
αλάτι , πιπέρι , πάπρικα
λίγο λάδι
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
1 κύβο λαχανικών
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών και βράζουμε το κοτόπουλο για περίπου μισή ώρα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές , το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
Μόλις τσιγαριστούν καλά ρίχνουμε το κοτόπουλο και σβήνουμε τα υλικά μας με το κρασί .
Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι, πάπρικα και όταν πιεί όλα τα υγρά αποσύρουμε από την φωτιά.
Περιχύνουμε τα υλικά μας με την κρέμα και ρίχνουμε το τυρί και τα ανακατεύουμε καλά .
Τέλος βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα τετράγωνο ή μακρόστενο πυράντοχο σκεύος , στρώνουμε το 1 φύλλο της ζύμης μας , ρίχνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε από πάνω με το 2 φύλλο.
Χαράζουμε σχέδια στη ζύμη με μαχαίρι για να αναπνέει στο ψήσιμο και την αλείφουμε µε ένα χτυπημένο αυγό και ελάχιστο νερό µε πινέλο για να γυαλίσει.
Ψήνουμε στους 180 για περίπου 45-50 λεπτά να ροδίσει.
Καλή επιτυχία 🤞
Εκτέλεση από Mary and her delicacies