Εύκολη συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου ! Με σοκολατένια μπισκότα πτι μπερ και απίθανη σοκολατένια κρέμα! Αυτό το μπισκοτογλυκό το φτιάχνετε, το δοκιμάζετε και δεν το αλλάζετε! Δεν θα χρειαστεί να επισκεφτείτε ζαχαροπλαστείο, αφού η σοκολατίνα αυτή θα γίνει η επιλογή που εμπιστεύεστε!
Υλικά
1 λίτρο γάλα
200 γρ ζάχαρη
100 γρ νισεστέ
50 γρ κακάο
2 βανίλιες
1 πακέτο σοκολατένια πτι μπερ
200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι στην φωτιά, το γάλα μαζί με την ζάχαρη, το νισεστέ και το κακάο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά.
Όταν γίνουν κρέμα κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Στην συνέχεια, σε φόρμα 30×11 εκατοστά κάνουμε μία στρώση από σκούρα πτι μπερ, φτιάχνοντας έτσι μία βάση.
Έπειτα, απλώνουμε το 1/3 της ζεστής κρέμας με μία σπάτουλα να πιάσει όλη την επιφάνεια και συνεχίζουμε σκεπάζοντας με μία δεύτερη στρώση από μπισκότα.
Τέλος, επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και φροντίζουμε η τελευταία στρώση να είναι από κρέμα σοκολάτας.
Έπειτα, καλύπτουμε το ταψάκια με μία μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
Στην συνέχεια, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με ένα μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
Διακόσμηση:
Εφόσον έχουν περάσει οι 6 ώρες, βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και με την βοήθεια ενός κορνέ, γαρνίρουμε την σαντιγί σε ροζέτες.
Τέλος από πάνω πασπαλίζουμε με θρυμματισμένο μπισκότο.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:https://www.youtube.com/watch?v=OWKl5uox97Y&feature=emb_logo