Μυρωδάτο υπέροχο μοσχαράκι στην κατσαρόλα λεμονάτο με ωραία δεμένη πεντανόστιμη σάλτσα !!!!
Για το μοσχάρι
1 κιλό μοσχάρι, κιλότο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. κοφτή νοστιμιά
1 κρεμμύδι
2 καρότα
1 σκ. σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
50 γρ. κρασί λευκό
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
1 λίτρο νερό
1 κ.σ. ρίγανη, φρέσκια
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. άνηθο
Για το μοσχάρι
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τη νοστιμιά και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τη νοστιμιά και ανακατεύουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια, το σκόρδο σε λεπτές φέτες, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη δάφνη, σβήνουμε με το κρασί, τον χυμό από τα λεμόνια, το νερό και τη φρέσκια ρίγανη.
Καλύπτουμε με το καπάκι, και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ ώρα.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμύδι.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζουμε μέσα τα μισά μυρωδικά, το ξύσμα από τα λεμόνια και ανακατεύουμε.
Εκτέλεση φωτογραφίες από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ -Συνταγή Ακης Πετρετζίκης