ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΤΑΜΝΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΓΚΟΥΝΤΑ ❤️
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχαράκι ελιά
Ενα κομμάτι τυρί γκούντα
Μελιτζάνες κατά βούληση
2 Κρεμμύδια
2 Σκελίδες σκόρδο
Σάλτσα κατά προτίμηση σπιτική
1Κουταλια πελτέ
Λίγο κρασί
Αλατι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα κόψτε τις μελιτζάνες στην μέση,και λίγο από κάτω για να πατάνε ωραία μέσα στο ταψάκι.
Βγάλτε την ψίχα τους από μέσα με ένα κουταλάκι και βάλτε τις σε μια λεκάνη με αλατόνερο για 20 λεπτά.
Ψήστε τις στο γκριλ του φούρνου μεχρι να μαλακώσουν.
Μαγειρέψτε το μοσχαράκι σας όπως εσείς θέλετε...εγώ έβαλα το κρέας μέσα στην κατσαρόλα σε μπουκίτσες,έσβησα με λίγο ξίδι αφού πρώτα ήπιε τα υγρά του,έριξα λίγο λάδι και το τσιγάρισα μαζί με δυο μεγάλα κρεμμύδια,τα σκόρδα και έσβησα με λίγο κρασί,τέλος έριξα την σάλτα μου και το αλατοπίπερο μαζί με λίγο νεράκι..έκλεισα την χύτρα μου και σε 35 ήταν έτοιμο.
Γέμισα τις μελιτζάνες με το κρέας και την σαλτσα του κρέατος και έβαλα και τρεις κύβους τυρί γκούντα μέσα στην κάθε μελιτζάνα,τέλος έριξα και από πανό τυράκι τριμμένο...επίσης ριχνουμε και την υπόλοιπη σάλτσα μας μέσα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο στους 22Ο μεχρι να ροδίσει και να γίνει το φαγητό μας και να δέσει η σαλτσούλα μας...!!
Συνταγή από κ. Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou.-Οι Χρυσοχερες-ηδες