Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Καρμπονάρα με ριγκατόνι !!!!

Υπέροχη κρεμώδες καρμπονάνα με ριγκατόνι που θα λατρέψετε !!!!

Υλικά
    1 πακέτο ριγκατόνι
    150 γρ καπνιστό μπέϊκον
    1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
    1 κουταλιά γεμάτη σούπας βούτυρο
    2 – 3 αυγά
    200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
    1 μικρή κρέμα γάλακτος
    αλάτι,  πιπέρι



Εκτέλεση
1. Κόβετε σε λωρίδες το μπέϊκον και τηγανίζετε στό βούτυρο μαζί με το σκόρδο μέχρι να ροδίσει.
2. Κτυπάτε ελαφρά σε μπολ τα αυγά  με την τριμμένη παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος.
3. Βράζετε εν τω μεταξύ τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό και όταν ψηθούν τα σουρώνετε και θα τα ξαναβάλετε  στην κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά.
4. Προσθέτετε το μείγμα αυγών και ανακατεύετε γρήγορα γρήγορα  καλά. Οταν τα αυγά αρχίσουν να γίνονται κρεμώδη προσθέτετε το μπέϊκον και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
5. Ανακατεύετε και σερβίρετε με τριμμένο καλό τυράκι !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ