Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Κοκκινιστό με ρύζι !!!

Κοκκινιστό με καστανό ρύζι για πιο λιιίγο πιο υγιεινό  !!! Ένα κοκκινιστό που θα σας ξετρελάνει από την γεύση  του..εντελώς μαμαδίστικο  κάτι  Κυριακές ..!!!

1 κιλό κρέας σπαλομήτα ή στρογγυλό κομμένο σε μερίδες το πλένουμε το σκουπίζουμε.
Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι τρίβουμε στον τρίφτη ένα μεγάλο κρεμμύδι και δύο τρεις σκελίδες σκόρδο.
Προσθέτουμε και το κρέας και τα σοτάρουμε γυρίζοντάς τα με ξύλινη κουτάλα αρκετά περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τρεις ώριμες τριμμένες ντομάτες 1 κουταλιά της σούπας πελτέ  λίγο τζίντζερ σε σκόνη -μισό κουταλάκι του γλυκού- λίγο κουρκουμά πιπέρι και λίγο σέλερι ψιλοκομμένο που του δίνει ιδιαίτερη νοστιμιά και άρωμα .
Προσθέτω και λίγη ζάχαρη προαιρετικά και σκεπάζω τρία δάχτυλα το κρέας με ζεστό νερό .
Μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί να μαλακώσει το κρέας και να χυλώσει το ζουμάκι .
Στην μέση του μαγειρέματος προσθέτω το αλάτι.
Αν τελειώσει γρήγορα το ζουμάκι και δεν έχει μαγειρευτεί --- που σίγουρα θα το χρειαστεί προσθέτω ξανά ζεστό νεράκι  και μαγειρεύω .
Το ρυζάκι εγώ προτιμώ το καστανό αλλά γίνεται και με λευκό .
Το μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει η συσκευασία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ