ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΑΦΡΑΤΟ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ:ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΝΤΑΙΦΙ:
500 γρ κανταιφι πολυ καλα ανοιγμενο,
250 γρ βουτυρο λιωμενο αγελαδινο!
Βουτυρωνουμε το σκευος μας 30χ28ν τοποθετουμε το κανταιφι μεσα ριχνουμε το βουτυρο το ανακατευουμε καλα να μουσκεψει το ισιωνουμε και το παταμε πολυ καλα!
Το ψηνουμε στους 200 βαθμους μεχρι να κοκκινίσει πολυ λιγο!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερου νερο με 3 ποτηρια νερου ζαχαρη για 4 λεπτα!
Το αφηνουμε θερμοκρασια δωματιου για 5 λεπτα και σιροπιαζουμε το κανταιφι σιγα σιγα!
ΚΡΕΜΑ:
Βαζουμε στην κατσαρολα 1 λιτρο γαλα.φρεσκο με 4 κουταλιες της σουπας ζαχαρη να ζεσταθει!
Απο το γαλα βαζουμε λιγο σε ενα μπολ και διαλυουμε μεσα 4 κουταλιες της σουπας γεματες κορν φλαουρ με 2 κουταλιες της σουπας.γεματες αλευρι και το ριχνουμε στο ζεστο γαλα!
Ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και.προσθετουμε 2 κροκους αυγων ανακατευουμε γρηγορα,1 βανιλια και 100.γρ βουτυρο !
Αφηνουμε να κρυωσει ανακατευοντας την !
Την τοποθετουμε στο ψυγειο!
Αφου πλεον εχει κρυωσει καλα την βγαζουμε και.προσθετουμε 1 κουπα σαντιγυ χτυπημενη ανακατευουμε απαλα με μαριζ!
Την τοποθετουμε πανω στο κρυο κανταιφι!
Χτυπαμε 250 γρ κρεμα.γαλακτος πληρες με λιγη αχνη σε σφιχτη σαντιγι !
Τοποθετουμε πανω στην κρυα κρεμα ισα να γινει μια στρωση λεπτη για να μπει πανω η καραμελα!
Τοποθετουμε στο ψυγειο να παγωσει καλα!
Τελος το βγαζουμε απο το ψυγειο και Τοποθετουμε καραμελα η ετοιμη η την φτιαχνουμε.εμεις!!!
Συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!