Σπανακόπιτα με το πιο τραγανό αεράτο φύλλο το οποίο ανοίγει με το χέρι!!!
Υλικά :
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 κ.γ.αλατι
2 κ.σ.ξίδι αλεύρι γ.ο.χ τόσο ώστε να έχουμε μια λεία εύπλαστη ζύμη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα κόβουμε 8 μπαλίτσες και ανοίγουμε σε φύλλα στο μέγεθός ενός πιάτου βουτυρώνουμε το καθένα και βαζουμε το ένα πανό στο άλλο ανά 4 τα σκεπαζουμε με μεβράνη και τα βαζουμε στο ψυγειο όλο το βράδυ.
Την επομένη τα ανοίγουμε στην αρχή με τον πλάστη και στην συνέχεια με το χέρι ανοίγει από μόνο του βαζουμε ένα επάνω και ένα κάτω και στην μέση την γέμιση μας .
Γέμιση:
Σπανάκι 2 πέρασα φρέσκα κρεμμυδάκια ελαιόλαδο τυρί αλάτι πιπέρι.-αν θέλετε κ αυγά και φέτα.
Γίνεται τραγανή υπέροχη
Συνταγή από κ. Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.