ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ ΤΡΑΒΗΧΤΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΑΝΗΣ.
Αυτό το υπέροχο έδεσμα, γίνεται και γλυκό και αλμυρό…
Εκτέλεση με καρύδια και μέλι …
Υλικά
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
2 φακελάκια μαγιά
2 ποτήρια νερό χλιαρό
1/2 ποτήρι λάδι
1 κουτ.του γλυκού αλάτι
1 κουτ.του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
Αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη.
Κάνετε μια μαλακή ζύμη και αφήνετε να ξεκουραστεί σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 1ώρα περίπου.
Όταν φουσκώσει, αλείφετε με λάδι τα χέρια σας και ζυμώνετε να καθίσει η ζύμη.
Κόβετε κομμάτια, κάνετε μπαλάκια και τα βάζετε σε δίσκο σκεπασμένα.
Παίρνετε ένα μπαλάκι και με το χέρι σας κάνετε δίσκο στην παλάμη σας και τραβάτε με τα δάχτυλά σας από τις δύο μεριές να πάρει οβάλ σχήμα.
Τηγανίζετε σε καυτό λάδι να πάρουν ωραίο χρώμα χρυσαφένιο και τις βάζετε σε πιατέλα με χαρτί αντικολλητικό να στραγγίσουν.
Ρίχνετε απο πάνω, μέλι με καρύδια ή τυρί τριμμένο.
Συνταγή από Katerina Malachia – Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)