Ζαμπονοτυρόπιτα τούμπανο με κρέμα που θα γλύφεται τα δάχτυλα σας
Υλικά:
1πακετο φύλο σφολιάτας,
500γρ.ρεγκάτο τριμμένο,
400γρ.έμενταλ τριμμένο,
20φετες ζαμπόν,
1αυγο
για την κρέμα θα χρειαστείτε
100γρ.βούτυρο,
100γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
400γρ.γάλα φρέσκο,
300γρ.κρέμα γάλακτος,
λίγο αλάτι,
λίγο πιπέρι,
λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα περνούμε ένα κατσαρολάκι ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και Ρίχνουμε το βούτυρο και σιγά σιγά το αλεύρι το ανακατεύουμε καλά
Ρίχνουμε μέσα και το γάλα και την κρέμα γάλακτος το αλάτι το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο μόλις πάρει μια βράση το βγαζουμε άπω το μάτι το αφηνουμε στην άκρη,παίρνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας
Ρίχνουμε από πάνω σχεδόν 4κουταλιες από την κρέμα να απλωθεί σε όλο το φύλλο Καλά, ριχνουμε από πάνω τα τυριά και μετά από πάνω το ζαμπόν και ξανακάνουμε πάλι την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά μας
Ρίχνουμε από πάνω στο τέλος το άλλο φύλλο σφολιάτας χτυπάμε το αυγό και το Ρίχνουμε πάνω στο φύλλο εγώ έριξα από πάνω και σουσάμι το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτάκια
Η Συνταγή είναι από κ. Xristina Gewrgiopoulou – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.