Διαλέγουμε μια μεγάλη τρυφερή κολοκύθα...την καθαρίζουμε και κόβουμε με το ειδικό εργαλείο την "αριδα" αλλιώς... κόβουμε κομάτια σαν αντίδωρο.
Σε μια λεκάνη βάζουμε 3 κιλά νερό και διαλύουμε 3 κ.σ.ασβέστη.Βάζουμε μέσα τα κοματια της κολοκύθας και τα αφήνουμε 2- 3 ώρες
Τα βγαζουμε...τα ξεπλένουμε πολύ καλά...τα βράζουμε 2 φορες απο 10 λεπτα και τα στραγγίζουμε.
Στο 1 κιλό κολοκύθα βαζουμε 1200 γρ. ζαχαρη 2 βανίλιες και 2 ποτήρια νερό
Αφήνουμε να βρασει 10 λεπτά ...ξαφρίζουμε...
Την άλλη μέρα ρίχνουμε 3κ.σ.χυμό λεμονι και δενουμε το γλυκό μας..
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ρουλα ΛυρουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ