Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Μπλάκ Φόρεστ ..Πάστα ταψιού !!!

Πάστα ταψιού
Μπλάκ Φόρεστ λοιπόν......η αγαπημένη μου....!!!!!!

Υλικα
Για το παντεσπανι
6 αβγα
6 κ.σ ζαχαρη
6 κ.σ αλευρι
4 κ.σ κακαο αγλυκο
2 κ.γ μπεικιν παουντερ
μια πρεζα αλατι
2 κ.σ σπορελαιο

ΣΙΡΟΠΙ
2 1/2 φλ. ζαχαρη
2 1/2 φλ νερο
1/2 σφηνάκι κονιάκ η ρουμι

ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ
500γρ κρεμα γαλακτος
350 γρ κρεμα τυρι
1/2 φλ ζαχαρη άχνη
100 γρ λευκή σοκολάτα
2 φύλλα ζελατίνης

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΥΣΣΙΝΟΥ
1βαζακι κομποστα βυσσινο 450 γρ
1 κ.σ ζάχαρη
1/2 κ.γ εσανς πικραμυγδαλο( έλαιο που θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ - μην το παραλείψετε)
2 κ.σ κοφτές κορν φλαουρ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
2ΟΟγρ κουβερτουρα
150γρ εβαπορε
1 κ.σ μέλι

20 κερασακια αμαρενα για το στολισμό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγιζω τα βυσσινακια μου και κραταω λιγο σιροπακι να διαλυσω το κορν φλαουρ.
Το υπολοιπο το βαζω σε κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και μολις ζεστάνει αρκετά το σιροπάκι και έχει λιώσει η ζάχαρη προσθετω το κορν φλάουρ και ανακατευω μεχρι να δεσει.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθετω τα βυσσυνακια και την εσανς πικραμυγδαλου.
Αφηνω να κρυωσει.

Ετοιμαζω το παντεσπανι.
Χτυπαω αρχικα τα ασπραδια μου με μια πρεζα αλατι μεχρι να αρχισουν να κανουν κορυφες, τότε ριχνω βροχηδον τη ζαχαρη και χτυπαω καλα μεχρι να γινει σφιχτη και γιαλυστερη μαρεγκα.
Προσθετω εναν εναν τους κροκους.
Με μια σπατουλα ενσωματωνω τα στερεα υλικα μου(αλευρι,κακαο,μπεικιν αφου τα εχω πρωτα κοσκινισει).
Στο τελος προσθετω και το λαδι.
Λαδωνω ενα ταψακι η τσερκι 25*30 και προσθετω το μειγμα μου.
Ψηνω για περιπου 15 λεπτα.
Ωστοσο βραζω και το σιροπακι μου όλα τα υλικά μαζί μέχρι να διαλυθει η ζαχαρη και προσθετω το κονιάκ.
Σιροπιαζω καυτο παντεσπανι και καυτο σιροπι.
Αφηνω στην ακρη να κρυωσει.
Αφού κρυώσει , προσθετω το ζελε που εφτιαξα με τα βυσσινακια πάνω στο σιροπιασμενο κεικ και συνεχιζω με την λευκη κρεμα.

Λευκή κρεμα
Κραταω λιγη κρεμα γάλακτος απο τη συνολικη της συνταγης και την υπόλοιπη την χτυπαω σε σαντιγυ μαζι με το τυρί και την αχνη.
Την κρεμα που κρατησα θα τη βαλω σε ενα μικρο κατσαρολακι και θα την βαλω να καψει.
Ωστοσο θα μουλιασω και τις ζελατινες μου σε κρυο νερο να μαλακωσουν.
Αφου μαλακωσουν ,στραγγιζω καλα και τις ανακατευω μεσα στην καυτη κρεμα γαλακτος για να διαλυθει.
Επειτα προσθετω και την λευκη σοκολατα σε κομματια και ανακατευω καλα να ενσωματωθουν ολα τα υλικα.
Αφου εχει πεσει η θερμοκρασια την ενσωματωνω μεσα στη σαντιγυ με μια σπατουλιτσα με κυκλικες κινησεις!!
Προσθετω πανω στο γλυκο.
Αφηνω να κρυωσει καλα(ολη νυχτα το ιδανικοτερο)

Για τη γκαναζ
Ζεσταινω καλα το γαλα με το μελι και ριχνω την σοκολατα σε κομματια μεσα και ανακατευω μεχρι να γινει λεια!!!!
Προσθετω στο παγωμενο γλυκο.
Αφηνω να παγωσει και παλι και στολιζω με αγριοκερασα( μαυροκερασα αμαρενα τα οποία τα περνω από ζαχαροπλαστείο) και τριμμενη λευκη σοκολατα.!!!!!
Καλη επιτυχια!!!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ