Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Γλυκό πορτοκαλιού !!!!



ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!!!!!!!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:: 

5 αυγα,

50 γρ ζαχαρη,

1 φλυντζ του ελληνικου σπορελαιο, 

155 γρ αλευρι,

40 γρ κακαο,

1 βανιλια,

1 κ.γ.μπεικιν,

ξυσμα 1 πορτοκαλιου!! 

Χτυπαμε τα αυγα με μια πρεζα αλατι και συνχρονως ριχνουμε την ζαχαρη σε 3 δοσεις!

Ριχνουμε το σπορελαιο σε 3 δοσεις!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε κοσκινισμενα το αλευρι-βανιλια-μπεικιν-κακαο σε 3 δοσεις και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα με μαριζ!

Τελος ριχνουμε το ξυσμα!

Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι η πυρεξ η και τσερκι (26ν) ριχνουμε το μείγμα και το ψηνουμε στους 180β προθερμασμενο αντιστασεις για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

Οταν το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει καλα και στην συνεχεια το κοβουμε σε 3 πατους! 

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 1 ποτηρι ζαχαρη ,1 ποτηρι νερο μισο πορτοκαλι για 2 λεπτα!

Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει! 

ΣΑΝΤΙΓΥΙ: 

Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι ,2 φλ.τσαγιου αχνη,2 κ.σ.γαλα φρεσκο και οταν εχει γινει η σαντιγί σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε μεσα στην σαντιγυ το ξυσμα 2 πορτοκαλιων!!!! 

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ:

ΥΛΙΚΑ:

450 γρ χυμο φρεσκου πορτοκαλιου, 60 γρ αχνη,60 γρ κορν φλαουρ! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στο μπολ το κορν φλαουρ και ριχνουμε τα 50 γρ χυμο και το ανακατευουμε! 

Βαζουμε τον υπολοιπο χυμο στην κατσαρολιτσα στην εστια με την αχνη και οταν ζεσταθει ριχνουμε το μείγμα(κορν-χυμο) ανακατευουμε και μολις πηξει το κατεβαζουμε και το βαζουμε σε μια ρηχη πιατελα ανακατευοντας το να κρυωσει!! 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Βαζουμε τον ενα πατο στο ταψι η πυρεξ η τσερκι,η και ταπερ!

Το σιροπιαζουμε με κουταλι!

Εχουμε χωρισει την σαντιγί σε 3 ιδια ποτηρια για να ειναι το μιγμα ακριβως!

Βαζουμε σαντιγυ στο πρωτο παντεσπανι! 

Κλεινουμε με το δευτερο το σιροπιαζουμε και βαζουμε σαντιγί!

Τελος ξανα παντεσπανι, σιροπιασμα σαντιγυ!

Και για τελειωμα την κρεμα πορτοκαλιου!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!