Τούρτα oreo!!!
Υλικά
Για το παντεσπάνι
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματιου
200 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι γ.οχ κοσκινισμενο μαζι με 2 κ γ μπέικιν
3 κ.γ κακάο
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρισουν και να φουσκώσουν μετά χαμηλώνω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν. Με μια σπάτουλα ανακατέυω απαλά.Ψηνω σε μια αποσπωμενη φόρμα 26 εκ που έχω στρώσει λαδόκολλα στους 170 βαθμούς στον αέρα 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.Αφηνω να κρυώσει καλά ( Εγώ το έφτιαξα από την προηγούμενη μερα) και κόβω σε τρεις δίσκους!
Σιρόπι
1.5 φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
2 κ σ κακάο
1κ γ νες καφε
Βράζω 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνω να κρυώσει.
Για την κρέμα
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
1 ζαχαρούχο γάλα
1πακετο μπισκότα ορεο τριμμένα
2 κ.σ μερεντα
Χτυπάω στο μίξερ την φυτική κρέμα να γίνει παχυρεστη προσθέτω το ζαχαρούχο και συνεχίζω μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια απαλή κρέμα.
Βγάζω το 1/3 και το αφήνω στην άκρη.Στο υπόλοιπο προσθέτω το τριμμενο μπισκότο και ανακατέυω καλά να ομογενοποιηθούν. Στην κρέμα που κράτησε προσθέτω την μερέντα και ανακατέυω καλά να ομογενοποιηθεί.
Βάζω τις δύο κρέμες στο ψυγείο μέχρι να τις χρησιμοποιήσω.
Για την γκαναζ
200 γρ κουβερτούρα γαλακτος
100 γρ κρέμα γάλακτος
1κ γ βουτηρο
Συναρμολόγηση
Βάζω στην φόρμα το ένα παντεσπάνι σιροπιάζω βάζω την κρέμα με την μερέντα ξαναβάζω παντεσπάνι σιροπιάζω βάζω την κρέμα με τα ορεο. Βάζω το τελευταίο παντεσπάνι σιροπιάζω την υπόλοιπη κρέμα ορεο (Κρατώντας λίγη για να καλύψω μετά τα πλαινα) και βάζω 1 ώρα στο ψυγείο.
Ετοιμάζω την γκαναζ
Σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά βάζω όλα τα υλικά και ανακατέυω μέχρι να ομογενοποιηθούν.Αφηνω λίγο να κρυώσει και μετά την στρώνω επάνω από την τούρτα.Αφηνω τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Μετά ανοίγω την φόρμα καλύπτω με την κρέμα που είχα κρατήσει τα πλαινα και πασπαλίζω με τριμμένο μπισκότο !!
Στόλισα με μπισκότα ορεο και την γκαναζ που περίσσεψε αφού την άφησα να παγώσει και την έβαλα σε κορνε.
Καλή επιτυχία!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ ΗΔΕΣ