Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Κριτσίνια !!!


Κριτσίνια ένα αγαπημένο σνακ !!!


ΥΛΙΚΑ :
100γρ ελαιόλαδο 

100γρ.κρυο νερό 

κ.σ.ξυδι 

130γρ.αλευρι σκληρό και 115 αλεύρι ολικής 

1/2 κ. γ. ζάχαρη 

1/4κ.γ.αλατι 

1μιση κ. γ. μπεικιν παουντερ 

60-70 γρ. ηλιοσπορο. 

Μπορείτε να κάνετε και μίξ από σπόρους. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά το (ελαιόλαδο με το νερό και το ξύδι).

 Σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε τα στερεά (τα άλευρα τη ζάχαρη το αλάτι το μπεικιν παουντερ . 

Ρίχνουμε σταδιακά τα στερεά υλικά στα υγρά ζυμώνοντας για να γίνει μία ελαστική ζύμη. 

Χωρίς να κολλάει στα χέρια. 

Πλάθουμε την ζύμη σε στενόμακρο σχήμα την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30' να ξεκουραστεί. 

Αφού περάσουν τα 30' κόβουμε μπαστουνακια τα περνάμε στους σπόρους τα πιέζουμε λίγο να εισχωρήσουν στην ζύμη μας. 

Τα αραδιαζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. 

Τα ψήνουμε στους 170 για 35'-40'.Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε στο ταψί μέχρι να κρυωσουν. 

Και μετά τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό σκεύος. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Anna Lampropouloy