Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Καρυδάτα!!!



ΚΑΡΥΔΑΤΑ: 

ΥΛΙΚΑ:
300 γρ. Καρύδια αλεσμένα 

180γρ ασπράδια αυγών

 1 βανίλια 200γρ.ζαχαρη 

3κ.σ.κακαο κοσκινισμενο.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ :
200γρ σοκολάτα κουβερτούρα 

100γρ.κρεμα γάλακτος 36%λιπαρά.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βάζουμε σε καθαρό και στεγνό μίξερ τα ασπράδια των αυγών τα χτυπάμε σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα ρίχνοντάς σταδιακά τη ζάχαρη λίγη - λίγη 10 φορές. 

Και την βανίλια.

 Όταν ετοιμαστεί η μαρέγκα μας σταματάμε το μίξερ και με μια μαρίζ ρίχνουμε σιγά σιγά το κοσκινισμενο κακάο. 

Με προσοχή να μην μας ξεφουσκώσει η μαρέγκα μας και με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω ρίχνουμε τα αλεσμένα καρύδια. 

Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ριχο ταψί και με ένα κορνε η ένα μικρό κουταλάκι κάνουμε ροζέτες. Τις ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 για 15'και τα αφήνουμε να κρυωσουν καλά. Παράλληλα φτιάχνουμε την γέμιση.

 Ψιλοκοβουμε την σοκολάτα σε ένα σκεύος και ζεσταίνουμε την γάλακτος. 

Λίγο πριν βράσει την ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα. 

Την αφήνουμε 1'-2'να μαλακώσει η σοκολάτα και την ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Την αφήνουμε να κρυώσει και αυτή.

 Όταν είναι και τα δύο κρύα. (και τα μπισκοτάκια μας και η γκαναζ) παίρνουμε ένα μπισκοτάκια και με μια μικρή μύτη κορνε το γεμίσουμε. Το κλείνουμε το ένα με το άλλο. 

Και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.. 

Η συνταγή είναι της κ Jenny Loufa.

Εκτέλεση φωτό   Anna Lampropouloy