Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Μπισκότα βουτύρου με καρύδα !!!!


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑΣ!
Υπέροχα μπισκοτάκια να συνοδεύσουμε τον απογευματινό μας καφέ και όχι μόνο!!


ΥΛΙΚΑ.
110 γρ αλεύρι
100 γρ τριμμένη καρύδα
100 γρ ζάχαρη
80 γρ βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
2 αυγά
1 κουταλάκι γλ. μπέικιν παουντερ
1 καψουλάκι βανίλια
Ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
Μαρμελάδα βερύκοκο (4 με 5 κουταλιές) ..

.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, εν συνεχεία όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια μαρις και όταν ενσωματωθει το βάζουμε στο ψυγείο για τρεις με τέσσερις ώρες να παγώσει.
Φτιάχνουμε μπαλάκια 20 γραμμαρίων περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 12 με 15 λεπτά, αναλόγως το φούρνο.
Αραιώνουμε  την μαρμελάδα με νερό, την βάζουμε στο μουλτι εάν έχει κομματάκια να κοπούν και την βάζουμε  σε σιγανή φωτιά να πάρει μια βράση και να δούμε την ρευστότητα της. Κατεβάζουμε από την φωτιά  βουτάμε τα μπισκοτάκια και αμέσως μετά σε καρύδα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ