Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα !!!!


Για τους λάτρεις του χαλβά και της σοκολάτας!!!

Υλικά! 

1 πακέτο σιμιγδάλι χονδρό, 

1 κούπα λάδι(μισό ηλιέλαιο, μισό ελαιόλαδο) 

λίγη κανέλα

Σιροπι:

δυο κούπες ζάχαρη, 

4 κούπες νερό, 

ξύσμα από ένα πορτοκάλι, 

φλούδες από πορτοκάλι. 

100ml κρέμα γάλακτος, 

125 γρ κουβερτούρα. 

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε χωρίς να πάρει πολύ χρώμα. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό και ρίχνουμε με πολύ μεγάλη προσοχή το σιρόπι. Ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη και ρίχνουμε το ένα μέρος στη φόρμα. Στο υπόλοιπο ρίχνουμε . 80γρ τριμμένη κουβερτουρα και ανακατεύουμε Το ρίχνουμε από πάνω . Ζεσταίνουμε 100ml κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη κουβερτούρα μέχρι να λιώσει. Ξεφορμάρουμε το χαλβά και περιχύνουμε με την λιωμένη κουβερτούρα! Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συνταγή από κυρία   Aggeliki Malliara ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ