Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Γιαννιώτικο παραδοσιακό σαραγλί !!!!


Γιαννιώτικο παραδοσιακό σαραγλί !!!!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε..

🎭 Μισό κιλό φύλλο κρούστας...
🎭 Μισό κιλό κανταιφη.
 Μια κούπα καρύδια ψιλοκομμένα.
Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο.
 Δυο κουταλιές της σούπας φρυγανιά .
300 γρ βούτυρο αγελαδινό λιωμένο .

 ΣΙΡΌΠΙ

 Ένα κιλό ζάχαρη.
 Τρία ποτήρια του νερού νερό
.Ένα βαζάκι γλυκόζη. 400 γρ.
δύο ξυλάκια κανέλας.
 Φλούδα λεμονιού

Βράζουμε το σιρόπι για δέκα λεπτά και λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τη γλυκόζη.
Τα αφήνουμε να κρυώσει καλά .

Ανοίγουμε πολύ καλά το κανταΐφι. Με τα χέρια μας και λίγο λάδι στα χέρια μας για να μην στεγνώσει
Στον πάγκο μας τοποθετούμε. Τρία φύλλα κρούστας και τα περνάμε με το λιωμένο βούτυρο ( ένα..ένα ) προσθέτουμε και το κανταιφη μια στρώση και από πάνω από το κανταιφι καρύδια. Και τυλίγουμε ρόλο
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και το κανταιφι βγαίνουν εξη ρολά ..
Βουτυρώνουμε από όλες της πλευρές ..
Στο ψυγείο για μία ώρα...για να παγώσουν το βούτυρο για κόβονται ποιο εύκολα.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς περίπου για μιάμιση ώρα. Μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Σιροπιάζω με κρύο σιρόπι .

Συνταγή από κυρία Κατερινα Στεργιου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ