Αφράτες πιτούλες θα τις λέω απο δω κι στο εξής (κρέπες) 3πλη δοση εκανα αυτη τη φορα !! Η συνταγη που σας δινω ειναι για 2 δοσεις...
Υλικά
1 λιτρο γαλα
6 αβγα
100γρ σπορελαιο ή ηλιελαιο
50γρ βουτυρο λιωμενο
100γρ ζαχαρη
2 πρεζες αλατι
2 βανιλιες
400γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
.
Ανακατευουμε ολα τα υλικα με ενα συρμα χειρος εκτος το αλευρι, μεχρι να ενσωματωθουν κι επειτα ριχνουμε το αλευρι κοσκινισμενο λιγο λιγο μεχρι την πληρη ενσωματωση του. Το παιρναμε απο σιτα κι το αφηνουμε 30 λεπτα στο ψυγειο να ξεκουραστει. Με τη βοηθεια μιας κουταλας κι ενος αντικολλητικου τηγανιου ριχνουμε μια κουταλια μεσα στο τηγανι κι ψηνουμε σε χαμηλη φωτια κι απο τις δυο πλευρες. Διατηρουντε 3 μερες στο ψυγειο σκεπασμενες με μεμβρανη κι 10 μερες στη καταψυξη παλι σκεπασμενες με μεμβρανη.
Εαν θελετε να φτιαξετε αλμυρες κρεπες αφαιρεστε τη ζαχαρη κι τη βανιλια!!
Συνταγή φωτό εκτέλεση από κυρία Theodwra Kermeniwth ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ