Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Ρυζογαλάκι αγαπημένο !!!


  ·
Ρυζογαλάκι....αγαπημένο !!!

1/2 κούπα ρύζι γλασέ
1 1/2 κούπα νερό
1 πρεζα αλάτι
4 κούπες γάλα φρέσκο
2 κ.σ.κορν φλαουρ
2 βανίλιες
1/2 κούπα ζάχαρη

Ξεπλένουμε το ρύζι. 

Βάζουμε το νερό με το αλάτι να βράσει. 

Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει όλο το νερό.

Κρατάμε λίγο από το γάλα όπου διαλύουμε το κορν φλαουρ και τις βανίλιες. 

Bράζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και μόλις αρχίσει να φουσκώνει, προσθέτουμε μέσα το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε.
Προσθέτουμε το διαλυμμένο κορν φλαουρ και ανακατεύουμε συνεχώς για λίγα λεπτά και είναι έτοιμο. Όταν κρυώσουν ελαφρώς, τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και όταν κρυώσουν εντελώς, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Rania Mantopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ