ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ!!!
Έκοψα τις πατάτες, τις έπλυνα πολύ καλά κι έριξα αλάτι, πιπέρι, λίγη καπνιστή πάπρικα, κουρκουμά, ρίγανη, σκόνη σκόρδου, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και δυο κουταλιές μουστάρδα αραιωμένες με λιγο νερό.
Ανακάτεψα πολύ καλά Έριξα και μισό ποτήρι νερό, κι έψησα για μισή ώρα μόνες τους στους 190 β.
Μετά έβαλα και τα πεντανόστιμα μπιφτέκια που ετοίμασα με την τέλεια συνταγή ..
Υλικά:
500γρ κιμά μοσχαρίσιο
500γρ κιμά χοιρινό
1 κούπα βρώμη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κσ δυόσμο ψιλοκομμενο
2 αυγά
3 κσ σπιτική σάλτσα
2 κσ ξύδι μπαλσαμικο
1 κσ μουστάρδα
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κουρκουμά
Ελαιόλαδο
.
Εκτέλεση:
Σε μεγάλο μπωλ βάζουμε το κιμά. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε πολύ καλά. Κλείνουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε το κιμά στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε. Τα τοποθετούμε σε ταψί, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, στον αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Ελέγχουμε στη μέση του χρόνου να τα γυρίσουμε. Γίνονται πεντανόστιμα και πολύ αφράτα!!!
Συνοδεύουμε με ωραιότατες σαλατούλες!!!
Εκτέλεση φωτό Sunday Lous Συνταγή από κυρία Elena Psillia ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ