Υλικά!!
2 κιλά μικρά μελιτζανάκια
1/2 κιλό σέλινο για το τύλιγμα
1 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό
2 κεφάλια Σκόρδο
4 Καρότα
Καυτερές κόκκινες πιπερίτσες
Ξύδι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση!!
Καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τα μελιτζανακια τα πλένουμε και τους κάνουμε μια μικρή σχισμή.
Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει ρίχνουμε 1 ποτήρι ξύδι και 1 κουταλιά αλάτι.
Αφού βράσει το νερό ρίχνουμε λίγα λίγα τα μελιτζανάκια για να μην μας πάρει πολύ ώρα να έρθει σε βρασμό και από το σημείο βρασμού αφήνουμε 2 με 3 λεπτά και τα βγάζουμε από την κατσαρόλα σε σουρωτήρι να στραγγίξουν , ρίχνουμε τα υπόλοιπα κάνοντας το ίδιο.
Έχουμε καθαρίσει το σέλινο το πλένουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα να ζεματιστει και αυτό, επειδή είναι πιο σκληρό το αφήνουμε περισσότερη ώρα γύρω στα 8-10 λεπτά το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει και να στραγγίξει.
Πλένουμε τον μαϊντανό καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα κόβουμε σε μια λεκάνη, μέσα σε αυτά ρίχνουμε τα καρότα τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τις καυτερες πιπεριές κομμένες σε κομματάκια , ρίχνουμε αλάτι και λίγο λάδι ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα μελιτζανακια στην σχισμή που είχαμε κάνει.
Τα τυλίγουμε με τα κλωνάρια σέλινου γύρω γύρω και τα δένουμε εάν είναι χοντρά τα κλωνάρια τα σκιζουμε στα δύο.
Τα βάζουμε με σειρά σε στρώσεις σε μια λεκάνη, αλατιζουμε κάθε στρώση και ρίχνουμε ξύδι να τα σκεπάζει.
Τα αφήνουμε κάποιες ώρες να τραβήξουν ξύδι δοκιμάζουμε πόσο μας αρέσει και κατόπιν τα βγάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει το ξύδι.
Τα τοποθετούμε σε βάζα και ρίχνουμε ελαιόλαδο να καλυφθούν.
Τα αποθηκεύουμε όσο είναι δυνατόν σε ψυχρό σημείο του σπιτιού.
Καλή επιτυχία σε όσους το φτιάξουν και καλό χειμώνα!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ