Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο έφτιαξα σήμερα και έγιναν λουκουμάκι το αυγολέμονο πήρε το χρώμα από τον κουρκουμά που έβαλα στο μείγμα !!!👌
Συνταγή
Παίρνουμε ένα μεγάλο αφράτο λάχανο, αφαιρούμε τα τα φύλλα, κόβουμε τα κοτσανάκια, και τα ζεματάμε σε νερό που βράζει...✓✓
Σε ένα σκεύος βάζουμε μισό κιλό κιμά, 1 κούπα του νες καφέ ρύζι, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, 1 καρότο τριμμένο, 1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς φλούδα, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα και αχνισμένα με λίγο νεράκι, αλάτι πιπέρι κουρκουμά, και 1 κούπα ελαιόλαδο... ανακατεύουμε πολύ καλά και τυλίγουμε τους λαχανοντολμάδες.... ρίχνουμε από πάνω 1 ποτήρι νερό, λίγο αλάτι, και λίγο ελαιόλαδο... σκεπάζουμε με ένα ρηχό πιάτο, και κλείνουμε τη χύτρα... ψήνουμε 7 λεπτά από την ώρα βρασμού και κλείνουμε τη θερμοκρασία...✓✓
Κατόπιν σουρώνουμε σιγά σιγά το ζωμό σε μικρή κατσαρόλα, και βάζουμε πάνω στην εστία....σε χυμό λεμονιού διαλύουμε 2 κ.γ. κορν φλάουρ.... χτυπάμε 1-2 αυγά, και προσθέτουμε το μείγμα λεμονιού... ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό ανακατεύουμε, και γυρίζουμε το αυγολέμονο στη κατσαρόλα ανακατεύοντας μέχρι να δέσει...✓✓
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ!!!