Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Κότσια χοιρινά στην γάστρα με μπύρα !!!


ΧΟΙΡΙΝΑ ΚΟΤΣΙΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΥΡΑΣ!!


ΥΛΙΚΑ
4 Χοιρινά κότσια
4 κλωναρακια δενδρολίβανο
5 με 6 φυλλαράκια φασκόμηλο
Αλάτι
4 κουταλιές Ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια ή ένα μεγάλο
5 με 6 σκελίδες σκόρδο
Για την επάλειψη
2 κουταλάκια κόκκινο γλυκό πιπέρι
Μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι γλ μουστάρδα
2 κουταλιές Ελαιόλαδο
500 ml μπύρα ελαφριά

.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και σκουπιζουμε με χαρτί κουζίνας τα κότσια.
Χαράζουμε την πέτσα, εάν τα αγοράσουμε λέμε στον κρεοπωλη να το κάνει, βάζουμε αλάτι, τα φύλλα φασκομηλου και το δενδρολίβανο, τα κλείνουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Το επόμενο πρωί τα βγάζουμε περίπου μιάμιση με δύο ώρες πριν το μαγείρεμα.
Βγάζουμε στην άκρη το δεντρολίβανο και τα φύλλα φασκομηλου.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και τοποθετούμε τα δύο κότσια να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, τα βγάζουμε και τα βάζουμε στην γάστρα.
Βάζουμε τα υπόλοιπα δύο κότσια να πάρουν χρώμα και κατόπιν τα βάζουμε και αυτά στην γάστρα.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι χοντροκομμενο και το σκόρδο ολόκληρες τις σκελίδες να σωταριστουν ελαφρώς και τα αδειάζουμε μέσα στην γάστρα. 

.



Σε ένα πιατάκι ρίχνουμε τις 2 κουταλιές Ελαιόλαδο τη μουστάρδα, το κόκκινο πιπέρι και το μαύρο, ανακατεύουμε και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κότσια από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε την μπύρα βάζουμε και το δεντρολίβανο μαζί με το φασκόμηλο σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 230 βαθμούς, μετά από μια ώρα και 10 λεπτά βγάζουμε την γάστρα και γυρίζουμε τα κότσια από την άλλη πλευρά.
Την βάζουμε πάλι στο φούρνο για μισή ώρα, κατόπιν τη βγάζουμε και τα ξαναγυρίζουμε και αν έχουν ψηθεί βάζουμε τη γάστρα αυτή τη φορά χωρίς το καπάκι μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφού ολοκληρωθεί το ψήσιμο βγάζουμε τα κότσια και σουρώνουμε το ζουμάκι.
Εάν είναι πολύ νερουλό το βάζουμε στο μάτι να βράσει λίγο, εάν είναι πηχτό το   αραιώνουμε με λίγο νεράκι, πάντα το δοκιμάζουμε πόσο δυνατό σε γεύση το θέλουμε και αναλόγως πράττουμε.
Συνόδευσα με πατάτες φούρνου.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ