Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Λαχανοντολμάδες νηστήσιμοι με λίγες ντομάτες !!!!


ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΝΗΣΤΊΣΙΜΟΙ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΝΤΟΜΆΤΕΣ  !!!!
Γεμάτοι αρώματα κ γεύση!!!
Εγώ τα φτιάχνω από τη προηγούμενη ημέρα για να μελώσουν και να δέσουν τα αρώματα....Και τα βάζω στο ψυγείο!!


Για τους λαχανοντολμαδες... βράζουμε το λάχανο μας αφού κοψουμε το κοτσάνι.. το τοποθετηθούμε  με τη τρύπα προς τα κάτω... που ανοίξαμε για να βγάλουμε το σκληρό από τη μέση του λάχανου .
Το βάζουμε μαζί με το νερό και αλάτι χοντρό και όταν βράσει και φουσκώνουν τα φύλλα του τα αφαιρούμε και τα βάζουμε σ'ένα μεγάλο σουρωτήρι.
ΥΛΙΚΆ
 5 Ντομάτες, 1 μεγάλη  μελιτζάνα χωρις τη φλούδα, 1 κολοκύθι και 1  λάχανο περίπου 2 κιλά  
Από μυρωδικά θα βάλουμε μαϊντανό, δυόσμο και μάραθο.
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά και 2 σκελίδες σκόρδο.
Τη ψίχα από τις ντομάτες, από 1  κολοκύθι και 1 μεγάλη  μελιτζάνα χωρίς τη φλούδα της.
1 κσ πελτέ και για να έχω αρκετό υλικό έστυψα και 3 ώριμες ντομάτες,
αλάτι,πιπέρι και πολύ λάδι
Από ρύζι υπολογίζουμε 1 κοφτή κουταλιά της σούπας για κάθε γεμιστό και για τους λαχανοντολμαδες 1/2  κ.σ. ρύζι , κι αυτό ανάλογα με το μέγεθος του λαχανοφυλλου.
Τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. 

.



Να μην είναι  πηχτή η γέμιση από ρύζι
Γεμίζουμε τα γεμιστά μας και με το υπόλοιπο υλικό τυλίγουμε τα βρασμένα  λαχανόφυλλα αφού βέβαια έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι.
Ρίχνουμε το βρασμένο νερό από το λάχανο  στο ταψί μας να σκεπάσει τους  λαχανοντολμαδες.
Βάζω το ταψί μου στο ψυγείο και την άλλη μέρα τα ψήνω σκεπασμένα με λαδόκολλα κ αλουμινόχαρτο στους 200βαθμους για 2 ώρες.
Στους λαχανοντολμαδες από πάνω βάζω τα κοτσάνια από το λάχανο για να μην καούν .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αναστασια ΒλαχουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ