Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Χοιρινό με μανιτάρια πιπεριές κρέμα γάλακτος κ ριζότο με μανιτάρια κ πιπεριές !!!!


 
ΧΟΙΡΙΝΟ με ΜΑΝΙΤΆΡΙΑ, ΠΙΠΕΡΙΈΣ και ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΡΙΖΌΤΟ με ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ και ΠΙΠΕΡΙΈΣ !!!


Υλικά
1.200 γραμμάρια χοιρινό
200 γραμμάρια μανιτάρια
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο
1/2  πιπεριά κόκκινη  κομμένη σε μακροστενες  λωρίδες
1/2 πορτοκαλί  πιπεριά κομμένη σε μακροστενες λωρίδες
1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μακροστενες λωρίδες
40 ml λευκό κρασί
150 ml κρέμα γάλακτος
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα   προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια  σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί. Ύστερα προσθέτουμε το κρεμμύδι  και τα μανιτάρια. Συμπληρώνουμε με 1 νεροποτηρο  ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για μια ώρα περίπου....
10' πριν βάζουμε τις πιπεριές...Για να μη διαλυθούν...αφου εχει μαλακώσει καλά το κρέας και δέσει με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΌΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΆΡΙΑ και ΠΙΠΕΡΙΈΣ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ ρύζι για Ριζότο
150 γρ. μανιτάρια άσπρα
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 πιπεριά κίτρινη
1500 γρ νερό
1 κύβο λαχανικών
ελάχιστο αλάτι
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
Σ'ενα  αντικολλητικό βαθύ τηγάνι Ρίχνω λίγο ελαιόλαδο,  σωταρω το κρεμμύδι και τα κομμένα μανιτάρια μαζί με λίγο χοντρό αλάτι μέχρι να μαραθούν λίγο ρίχνω μέσα το ρύζι το ανακατεύω καλά και στη συνέχεια Ρίχνω λίγο λίγο το βρασμένο νερό με 1 κύβο λαχανικών που έχω βράσει και τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια.
ανακατεύω και προσθέτω.. το νερό, αυτό μέχρι τον αναγραφόμενο χρόνο που θέλει το ρύζι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αναστασια Βλαχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ