ΦΡΈΣΚΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΎΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΆΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΎΡΝΟ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΙΤΈΣ !! Ένα φαγητό γεμάτο από ΦΟΒΕΡΉ νοστιμιά!!!!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καλαμάρια
3 μεγάλα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες (εγώ έβαλα από τις ροζ ντομάτες που κατάψυξα το καλοκαίρι )
1 κούπα νες ελαιόλαδο
1/2 κούπα νες λευκό κρασί
αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζω τα κομμένα καλαμάρια μέσα και τα ανακατεύω...Μέχρι να φύγουν τα υγρά τους...
Στη συνέχεια και αφού εξατμιστεί το νερό προσθέτω το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες χοντρές τα ανακατεύω για λίγο...να μαλακώσουν..μαζί με το σκόρδο κομμένο σε φετουλες και προσθέτω το πελτέ.
Ανακατεύω και σβήνω με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί Ρίχνω μέσα τις ντομάτες κομμένες σε χοντρά κυβάκια , (εγώ έβαλα τη καλοκαιρινή ντομάτα...που έχω καταψύξη) το αλάτι ..το πιπέρι και λίγο νερό...
Το μαγειρεύω περίπου 30'.
Έβαλα κ λίγες πράσινες ελιτσες!!
Εάν τα καλαμάρια σας είναι κατεψυγμένα μπορείτε να τα βάλετε για 30' με σόδα για να μαλακώσουν.
Τα φρέσκα δεν χρειάζονται.
.
Για τις πατάτες ...που μοιάζουν...σα τηγανιτές...Ενώ είναι στο φούρνο..
Αφού τις πλυνουμε πολλές φορές για να φύγει το άμυλο τις στεγνώνω λίγο με χαρτί κουζίνας και τις πασπαλιζω με πάπρικα γλυκιά ,αλάτι λίγο ελαιόλαδο και λιγο σιμιγδαλι ψιλό..... τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° μέχρι να πάρουν χρώμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αναστασια ΒλαχουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
.