Ένα χαλβά πεθύμησα, λίγο διαφορετικό όμως, δίχρωμο. Και το αποτέλεσμα με δικαίωσε !!!
Υλικά
1φλυτζανα ηλιέλαιο
1φλυτζανα σιμιγδάλι χοντρό
1φλυτζανα σιμιγδάλι ψιλό
Λιγη κανέλα σκόνη
Αμύγδαλα, σταφίδες
Σιρόπι
3φλυτζανια νερό
1φλυτζανι πορτοκάλι
2,5φλυτζανια ζάχαρη
Φλούδα πορτοκαλιού
1ξυλακι κανελα
.
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι, βράσιμο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Σε φαρδιά κατσαρόλα κ σε σιγανή φωτιά καβουρντίζουμε στο λάδι το σιμιγδάλι μέχρι να πάρει το χρώμα της κανέλας.
Ρίχνουμε αν θέλουμε σταφίδα κ αμύγδαλα.
Τον κατεβάζουμε για λίγο από τη φωτιά να πέσει η θερμοκρασία κ πολύ προσεκτικά ρίχνουμε μέσα το σιρόπι.
Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να αρχίζει να ξεκολλάει ο χαλβάς από τις άκρες της κατσαρολας.
Μετά παίρνουμε τη μισή ποσότητα σε άλλο σκεύος κ ρίχνουμε μέσα ένα κομμάτι κουβερτούρα μέχρι να λιωσει.
Στρώνουμε σε φόρμα εναλλάξ.
Έγινε υπέροχος!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου