Μπριάμ σήμερα με φρέσκα λαχανικά γεμάτο χρώμα και γεύση!!!
Για την σάλτσα!!!
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
2 ντομάτες τετριμμένες
1 κ.σ Πελτέ
Αλάτι πιπέρι πάπρικα λαδι
Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο!!!
Τσιγαρίζω με λίγο λάδι το κρεμμύδι με το σκόρδο να μαλακώσει προσθέτω τις πιπεριές να τσιγαριστούν ελαφρια τις ντομάτες τον Πελτέ Αλάτι πιπέρι πάπρικα και λίγο νερό και σιγοβράζω να πήξει η σάλτσα.
Λιγο πριν το τέλος προσθέτω και τον βασιλικό.
Για το Μπριάμ
3 πατατες σε ροδελες
3 κολοκυθάκια σε ροδέλες
3 μελιτζάνες σε ροδέλες
3 ντομάτες σε ροδέλες
Αλάτι πιπέρι λάδι λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Σε ένα ταψάκι βάζω στην σάλτσα και από επάνω τοποθετώ εναλλάξ τις ροδέλες με τα λαχανικά! Προσθέτω αλάτι πιπέρι λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό λάδι μισό φλ περίπου και αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό.
Κλεινω το ταψάκι με λαδόκολλα και από επάνω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 200 βαθμούς 1 ώρα.
Μετα ξεσκέπαζω και αφήνω ακόμα 10 λεπτά περίπου να πάρει ωραίο χρώμα!Καλή όρεξη!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ