Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Κατοχικό ψωμί ..!!!


👉Οι αναμνήσεις των ανθρώπων είναι αυτές που βοηθούσαν πάντα,στο να δημιουργηθούν φαγητά τις παλιάς εποχής. Η παρακάτω συνταγή  λόγο τις φτώχειας τούς, από τον πόλεμο, έβρισκαν λύσεις για το καθημερινό φαγητό εάν και αυτό μπορούσε να είναι καθημερινό.
👉το κατοχικό ψωμί πέρα από την γνωστή μπομπότα είχαν βρει άλλη μια λύση,ήταν και αυτό τις φωτογραφίας που σας έχω σήμερα,από ρεβίθια,που πέρα από ένα ρόφημα καφέ που έφτιαχναν,μουλιαζαν τα ρεβίθια τα άλεθαν, πρόσθεταν λίγο λάδι, Αλάτι Πιπέρι,έψηναν και γέμιζε το τραπέζι στην εποχή, τις ανέχειας του πολέμου.
Ναι μοιάζει με τα γνωστά παν κέικ,είναι τόσο νόστιμο,που όταν το δοκιμάσετε θα εκπλαγείτε, πρόσθεστε το αγαπημένο συνοδευτικό λίγο τυρί κάποια αλλαντικό ίσως και μια γλυκιά μαρμελάδα🍎🍓🍌🍎🍏 συνοδεύει μια 🥗 το γιαούρτι με φρούτα λίγο μέλι με ταχίνι,,δώστε συνδυασμούς αρεστούς στα γούστα σας και αφήστε να νομίζουν ότι τρώνε πανκεικ σημείωστε πως δεν έχει καθόλου γλουτένη.
Όσο για τα ρεβίθια τα έχουμε ξαναπεί τόσο θρεπτικό όσπριο που δεν πρέπει να λείπει από την κουζίνας μάς.
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
Υλικα.
150 γρ αλεύρι από ρεβίθια.
200περιπου γρ νερό χλιαρό.
Αλάτι πιπέρι
Δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 🫒


👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
Διαδικασία
Σε μία μπασίνα προσθέτουμε το αλεύρι το λάδι, αλάτι, πιπέρι, και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε προσθέτοντας το χλιαρό νερό έτσι ώστε να φτιάξουμε έναν πηχτό χυλό.
👉Προσθέτουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος λίγο ελαιόλαδο μείγμα το χυλό μας ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στις αντιστάσεις για περίπου 8 με 10 λεπτά
Εξωτερικα η πίτα μας είναι τραγανή και εσωτερικά μαλακη.
Μπορεί να ψήσεις και σε αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι τις κουζίνας σού.
Βάλτε αγάπη❤️και σεβασμο σε αυτήν την παλιά μα τόσο γευστική συνταγή!!!
👉 Τρίτη επίλογη, να τα μουλιασεις ένα ⏰24ωρο να τα πολτοποίησης σε ένα μηχάνημα και να ακολουθήσεις πιστά τα υλικά που σου προτείνω έτσι ώστε να δημιουργήσεις έναν χυλό και τη διαδικασία του ψησίματος.
Καλή επιτυχία!!!!!!

Συνταγή από Στέλιος Δουχάνης chef