Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025

Σπιτικός γλυκός τραχανάς !!!


Έτοιμος κ ό τραχανάς μας για τον χειμώνα κ Θά φτιάξω κ άλλον!!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

3 κιλά γάλα πρόβειο

 6 κιλά αλεύρι περίπου μέ τό μάτι 

 λίγο αλάτι

.



 Ζυμώνω μια σφιχτή ζύμη νά μην κολλάει στα χέρια .

Κόβω τσιμπιές αφήνω μια μέρα να στεγνώσει.

 Τρίβω στην πικνάδα, αλλιώς κόσκινο.

 Τον αφήνω για 10 μέρες απλωμένο να στεγνώσει (που κ που τον ανακατεύουμε )καλά για να μην πιάσει μουμούνι .

Τον μαζεύω σε πάνινη μαξιλαροθήκη κ τον βάζο σε μεγάλο τάπερ κ στο ψυγείο κ δεν παθαίνει τίποτε!!!

Συντηρείται για 2 - 3 χρόνια ώσπου να τελειώσει !!!!

 Αν έχει στεγνώσει καλά διατηρείτε σε βάζο και δυο χρόνια…

Εγώ τον διατηρώ εκτός ψυγείου στο ντουλάπι της αποθήκης …

Γάλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε φρέσκο. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ Βικτωρία Σιόζου !