Έτοιμος κ ό τραχανάς μας για τον χειμώνα κ Θά φτιάξω κ άλλον!!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 κιλά γάλα πρόβειο
6 κιλά αλεύρι περίπου μέ τό μάτι
λίγο αλάτι
.
Ζυμώνω μια σφιχτή ζύμη νά μην κολλάει στα χέρια .
Κόβω τσιμπιές αφήνω μια μέρα να στεγνώσει.
Τρίβω στην πικνάδα, αλλιώς κόσκινο.
Τον αφήνω για 10 μέρες απλωμένο να στεγνώσει (που κ που τον ανακατεύουμε )καλά για να μην πιάσει μουμούνι .
Τον μαζεύω σε πάνινη μαξιλαροθήκη κ τον βάζο σε μεγάλο τάπερ κ στο ψυγείο κ δεν παθαίνει τίποτε!!!
Συντηρείται για 2 - 3 χρόνια ώσπου να τελειώσει !!!!
Αν έχει στεγνώσει καλά διατηρείτε σε βάζο και δυο χρόνια…
Εγώ τον διατηρώ εκτός ψυγείου στο ντουλάπι της αποθήκης …
Γάλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε φρέσκο.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ Βικτωρία Σιόζου !