Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025

Λαγάνα Μοναστηριακή !!!


Λαγάνα με συνταγή από μοναχό από το Αγιον Ορος !

Λοιπόν η Λαγάνα έγινε όνειρο με το τίποτα ακριβώς σε υλικά όπως αυτή που μου είχε φέρει ο μοναχός που ήρθε κάποτε στο μαγαζί μου από το Αγιο Ορος η γεύση, και μου είπε ακριβώς πως την φτιάχνουν εκεί !!! Εγώ από δω κ πέρα θα την κάνω αντί για ψωμάκι .. Αυτή είναι λαγάνα χωρίς ψίχα πολύ κ χωρίς μαγιά καθόλου έτσι μου είπε ..Σας γράφω  πως την  είπε και  έφτιαξα !!!Φυσικά την ψήνουν σε ξυλόφουρνο στο Μοναστήρι .

.

ΣΥΝΤΑΓΗ .. ΥΛΙΚΑ...ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζω σε μπολ 400 γραμ χλιαρό νερό και ρίχνω 4 κουταλιες γλυκού ταχίνι , ανακατεύω να λιώσει .. Πρόσθεσα 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι μαζί με 4 κουτ σουπας κοφτες σουσάμι κ ανακάτεψα πάλι . Μετά άρχισα λίγο λίγο κ έριχνα αλεύρι κ ανακάτευα με το κουτάλι μέχρι που ήθελε πια χέρι . 

Άρχισα κ έριχνα αλεύρι κ ζύμωνα ελαφρώς .. δεν έχει κόπο , μέχρι που η ζύμη δεν κολλούσε στα χέρια . Έστρωσα λαδόκολλα χωρίς καθόλου λάδια πουθενά εγώ έβαλα την γάστρα καπάκι κ το κάτω και το χώρισα στα δυο το ζυμάρι σαν μπαλίτσες .

.


 Εβαλα την μπαλίτσα στη μέση της λαδόκολλα κ την άνοιγα με το χέρι στην αρχή κ μετά με ένα μικρο πλάστη ρόλερ έδωσα σχήμα . 

Έκανα λακουβιτσες έφτιαξα κ την άλλη , άναψα το φούρνο λίγο να ζεσταθεί τον έκλεισα κ τις άφησα 9 ώρες έτσι .. 

Τις έβγαλα άναψα το φούρνο μετά τις 9 ώρες στους 180
Κ τις έβαλα κ τις δυο μια πάνω μια κάτω αέρα κ να το όμορφο αποτέλεσμα !!! 

.

 .


Είναι τελικά όντως η Αυθεντική λαγάνα .. τι πρόσεξα τώρα .. εγώ έκανα μια πολύ λεπτή πχ 1 πόντο κ μια λίγο πιο παχουλή κ οι δυο ωραίες αλλά η πιο παχουλή έχει λίγο ψίχα λίγο όμως ότι προτιμάται εγώ θα φτιάχνω την πιο παχουλή .. μη φανταστείτε λίγο ψίχα έχει .. κ αλεύρι έτυχε κ είχα Κουλα αλλά κάνει ότι έχετε !

 Αυτά και του χρόνου με υγεία κ μόνο υγεία !

Εγω από το αποτέλεσμα ενθουσιάστηκα !!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ