Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Πίτσα Μαργαρίτα με πολύ ωραίο ζυμαράκι !!!!


 

ΠΊΤΣΑ 🍕 ΜΑΡΓΑΡΊΤΑ

Ζυμάρι

1 κουπα χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγια
2 κσ λάδι
Λίγο αλάτι
Λίγη ζάχαρη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει να γίνει η ζύμη μαλακιά ( την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει)

Σάλτσα

2 ντομάτες ώριμες
1 κγλ λάδι
1 κσ κέτσαπ
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Βασιλικός ψιλοκομμένος( ψήνουμε την σάλτσα 5 λεπτά )

Μπόλικο κίτρινο τυρί ( έχω βάλει διαφορά κίτρινα τυριά)

Απλώνω την ζύμη στο ταψί.
Την βάνω στο φούρνο για 15 λεπτά ( έχω προθερμανει τον 180 βαθμούς)
Πάνω στα 15 λεπτά την βγάζω από το φούρνο και βάζω την σάλτσα και το τυρί, και για άλλα 5 λεπτά στον φούρνο πάλι .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Giannis Artemis Peteinarakis ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Πορτοκαλόπιτα γευστική !!!!



Πορτοκαλόπιτα γευστική !!!!

 Υλικα_ 

1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού,

200ml.σπορελαιο,

100 γρ ζάχαρη,

1 φ.μπεικιν,

4 αυγά,

400 γρ γιαούρτι στραγγιστο 

ξύσμα ενός πορτοκαλιού! 

Εκτέλεση:

Καταρχήν εγώ τα φύλλα κρούστας τα είχα απλωμένα σε τραπεζομάντηλο για ένα 24ωρο να ξεραθούν πολύ!!

Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι να στέκεται το μείγμα! 

Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη,το μπέικιν,το ξύσμα,το σπορελαιο!!! 

Τέλος το γιαούρτι! 

Ρίχνουμε σε 4 δόσεις την μαρέγκα στο μείγμα κρόκων και ανακατεύουμε πολύ απαλά!!

Τέλος σπάμε λίγα-λιγα φύλλα και ανακατεύουμε πολύ καλά να μην κολλάνε μεταξύ τους! 

Λαδωνουμε πολύ καλά το ταψί μας η πυρέξ (28 ν) ρίχνουμε το μείγμα!!!

Το αφήνουμε 20 λεπτά και στην συνέχεια ψήνουμε στους 180 β μέχρι να κοκκινίσει πολύ καλά!

(Εμένα μου πήρε 50 λεπτά)

Στο μισάωρο τρύπησα με οδοντογλυφίδα!

Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει ! 

ΣΙΡΟΠΙ:

Υλικα_

Μετραμε με το ίδιο ποτήρι:

2 ποτήρια νερό,

1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,

3 ποτήρια ζάχαρη,

μισό πορτοκάλι την φλούδα του,

1 κ σ γλυκόζη! 

Εκτέλεση:

Τα βράζουμε όλα εκτός γλυκόζη μέχρι να δέσουν πολύ καλά(εμένα μου πήρε 12 λεπτά)στο τελευταίο πεντάλεπτο ρίχνουμε την γλυκόζη!

Το κατεβάζουμε το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 10 λεπτά και στην συνέχεια σιροπιαζουμε σιγα-σιγα! Αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες πρώτου την κόψουμε!!!

Και εάν θέλουμε σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι όπως εγώ εδώ! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Τούρτα Lactas!!!



Εάν σας αρέσει η σοκολάτα Lacta εδώ είμαστε!!!!Μόλις την τελείωσα πανεύκολη πολύ γευστική Τούρτα Lactas!!!!! 

Και φυσικά η ΣΥΝΤΑΓΉ μου:

Υλικά 

1 παντεσπάνι κακάο,

500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος,

500 γρ Lakta Μερέντα!!! 

ΣΙΡΌΠΙ:

1 ποτήρι ζάχαρη με 1 ποτήρι νερό βράσιμο 3 λεπτά και όταν το κατεβάζουμε ρίχνουμε μέσα 50 γρ Lacta και το αφήνουμε να κρυώσει! 

Χτυπάμε την φυτική σε σαντιγί και ρίχνουμε μέσα τα 250 γρ Mερεντα Lacta!!!

 Και αρχινάμε ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Βάζουμε τον ένα πάτο παντεσπανιού στο σκεύος μας και το σιροπιάζουμε με κουτάλι! 

Βάζουμε πάνω του σαντιγί! 

Κλείνουμε με το άλλο παντεσπάνι σιροπιάζουμε και αυτό!

Ξανά σαντιγί και τελειώνουμε με το τρίτο παντεσπάνι σιροπιάζουμε και βάζουμε γύρω γύρω και πάνω σαντιγί!

Το βάζουμε στο ψυγείο να παγωσει!

Τέλος το βγάζουμε από το ψυγείο και ρίχνουμε με προσοχή τα 250 γρ Μερέντα Lacta!!!

Και ξανά στο ψυγείο!!

 Και φυσικά με ζαχαρόπαστα έγραψα Lacta επάνω της! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Γλυκάκι με λίγα υλικά στο τσακ μπαμ !!!

Γλυκάκι με λίγα υλικά στο τσακ μπαμ !!!


ΥΛΙΚΑ
3 αυγα,3 κ.σ.ζαχαρη,3 κ.σ.σπορελαιο, 3 κ.σ.γαλα φρεσκο,3 κ.σ.γεματες σιμιγδαλι ψιλο,3 κ.σ.γ.αλευρι,3 κ.γ.μπεικιν παουντερ,3 βανιλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη!Ριχνουμε το σπορελαιο-γαλα χτυπαμε 1 λεπτο!Ριχνουμε αλευρι-σιμιγδαλι-μπεικιν-βανιλιες και χτυπαμε 1 λεπτο

Λαδωνουμε το πυρεξ η ταψι (28χ26) ριχνουμε το μείγμα και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 25 λεπτα αναλογα τον φουρνο

Βαζουμε σε ενα μπολ 1,5 ποτηρι νερου γαλα φρεσκο με 125 γρ ζαχαρη τα ανακατευουμε καλα και σιροπιαζουμε το καυτο γλυκο σιγα-σιγα δηλαδη ριχνουμε λιγο γαλα απορροφει και συνεχιζουμε το αλλο σιγα-σιγα αφηνουμε να απορροφησει και ετοιμο.


Συνταγή από κυρία  από Tzeni Tsanaktsidou‎ -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

 

Βυζαντινό ή Πολίτικο με άρωμα μαστίχας !!!


 
Σας έχω πρόταση για την εορτή της Παναγίας μας..Βυζαντινό ή Πολίτικο με άρωμα μαστίχας βελούδινη κρέμα και επικάλυψη σαντιγί !!!

Υλικά για ταψακι 24 επί 24
ΒΑΣΗ
150 γρ.σιμιγδαλι ψιλό
100 γρ.σιμιγδαλι χοντρό
200 γρ.ζαχαρη
250 γρ.γαλα χλιαρό
2 κουταλάκια μπεικεν
ξύσμα λεμονιού
μισό κουταλάκι λικέρ μαστίχας η σκόνη μαστίχα
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο λιωμένο
1 βανιλετα

 ΣΙΡΌΠΙ
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
1 βανιλετα
1 κομμάτι φλούδα λεμονιού
ΣΙΡΌΠΙΑ ΖΟΎΜΕ ΚΡΥΑ ΒΑΣΗ ΚΑΥΤΟ ΣΙΡΌΠΙ

ΚΡΕΜΑ
1,250 γρ.φρεσκο γάλα
6 κουταλιές κοφτές άνθος αραβοσίτου βανίλια
5 κουταλιές κοφτές σιμιγδάλι
3 κρόκους
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 βανιλετα
ξύσμα λεμονιού
 ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
2 φακελάκια γκαρνι (χτυπάμε με το ανάλογο γάλα που γράφει η συσκευασία) η αν δεν έχετε γκαρνι χτυπήστε 500 ml κρέμα γάλακτος με λίγη ζάχαρη άχνη
ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΗΝ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΚΑΥΤΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΗ ΒΑΣΗ

 ΠΡΟΣΟΧΗ
(την βάση την ψήνουμε αφού πρώτα έχει μείνει το μίγμα τουλάχιστον 1 ώρα στο ταψακι σε θερμοκρασία δωματίου)
ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω περίπου 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας μην ξεροψηθει.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=0C577sWxCMw&feature=share#menu

















































Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Πτι φούρ που λιώνουν στο στόμα !!!

Κάτι πρέπει να υπάρχει για το καφεδάκι μας καλοκαιρινά πτι φουρ χωρίς σοκολάτα τς αγαπημενης Zoy Plarn υπέροχα πτι- φουρ που λιώνουν στο στόμα !!!

Συνταγή: 

325 βούτυρο lurpak να ειναι.αρκετα μαλακο σε θερμοκρασία δωματίου 

150 γρ άχνη 

ένα αυγό 

μισή κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ 

λίγο αλάτι 

2βανιλιες 

και 80 γρ κρέμα αραβοσίτου βανίλια (αυτήν που την βράζουμε για να κάνουμε κρέμα) 

αλεύρι 350 γρ 

Πρώτα χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη πολύ καλά να γίνει σαν κρέμα και μετά τα υπόλοιπα υλικά τα προσθέτουμε ανακατεύοντας με το χέρι.

Εγώ τα έκανα με μηχανή για κουλουράκια αν δεν έχετε τότε κάνετε μικρές μπαλίτσες σαν κεφτεδάκια με τα χέρια που τα έχετε βρέξει σε νερό και με ένα πιρούνι κάνετε ένα σχέδιο με γραμμές και τα ψήνετε.. ψήνουμε στους 170 αντίστασης περίπου 15 με 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο !

Οταν κρυώσουν βάζετε μαρμελάδα στηνν μέση και τα βουτάμε τα μισά σε καρύδα .

Εκτέλεση φωτό από κυρία  Μένια Στεφοπούλου ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Λαχταριστές Νηστίσιμες Πατατοκροκέτες !!!


 Λαχταριστές Νηστίσιμες Πατατοκροκέτες  που γίνονται πανεύκολα μέσα σε λίγα λεπτά.
Είναι το αγαπημένο ορεκτικό για μικρούς και μεγάλους  πεντανόστιμες αλλά και στεγνές χωρίς περιττά λάδια.

Υλικά

5 πατάτες (1 κιλό περίπου)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 κ.γ γλυκιά πάπρικα
2 κ.σ. σχοινόπρασο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι

 Την συνταγή θα την βρείτε εδώ: https://youtu.be/Sxgp0nfmY0o