ΥΛΙΚΑ :
6 αυγά χωρισμένα,
2 φλ.τσαγιού ζάχαρη,
1 κουτάλια της σούπας βούτυρο,
4 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο,
1 φλ.τσαγιού αμυγδαλόψιχα,
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό,
1 φλ.τσαγιού αλεύρι,
2 βανίλιες,
1/2 γλυκού κουταλάκι αλάτι.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
3 φλ τσαγιού νερό,
3 φλ.τσαγιού ζάχαρη,
1 κουτάλια της σούπας αγελαδινό βούτυρο
1 κουτάλια της σούπας κονιάκ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη,και το βούτυρο σε ενιαίο μείγμα.
Προσθέτουμε το γάλα,το αμύγδαλο,το σιμιγδάλι,τις βανίλιες,το αλεύρι,και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Ενώνουμε τα δυο μείγματα ανακατεύοντας προσεχτικά με σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά.
Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
Όταν κρυώσει πολύ.καλά βάζουμε σαντιγί!!!!!
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ